• Walid Kahn traint op de mountainbike om fit te blijven (Rechten: RTV Drenthe, Karin Mulder)

MOTORSPORT - De laatste wapenfeiten van Walid Kahn (19) op een motor dateren van eind vorig seizoen. Toen kwam de coureur uit Coevorden nog in actie in de Supersport 300-klasse. Daarna werd het ineens muisstil rondom het racetalent.

Een jaar eerder veranderde hij z'n naam al van Walid Soppe naar Walid Kahn. Soppe is de naam van z'n pleegouders, Kahn de naam van z'n biologische ouders. Maar er zijn maar weinig mensen in de racewereld die weten wat er precies aan de hand is.

"M'n pleegouders zaten bij mij in het team. Op een gegeven moment word je ouder en dan moet je elkaar kunnen loslaten. Dat is niet echt gebeurd en daardoor is het een beetje stuk gelopen", verklaart Kahn.

'Ik mis de motorsport super erg'
De breuk met zijn pleegouders, die zakelijk alles voor hem regelden, zorgde ervoor dat hij dit seizoen niet te zien is op de circuits. Maar hij wil wel heel graag weer terugkeren in de motorsport. "Ik mis de motorsport super erg. Maar ik moet super hard werken om weer te komen waar ik stond", licht Kahn toe.

"Ik regel nu alles zelf. Normaal gesproken deed ik dat nooit. Ik vind heel veel dingen moeilijk om te doen omdat ik daar niet genoeg zelfvertrouwen voor heb. Bijvoorbeeld op mensen afstappen. Maar dat gaat nu wel goed", zegt Kahn. "Nu ik er alleen voor sta, moét ik het wel doen, anders gebeurt het niet."

Positiviteit te pakken
De 19-jarige Kahn zit op dit moment goed in z'n vel. Komend schooljaar wil hij naar een opleiding voor koks. Om fit te blijven gaat hij naar de sportschool en crosst hij op de mountainbike.

"Ik heb fijne mensen om me heen en voel me gelukkig. Ik heb de positiviteit weer te pakken. Die was ik ook een tijdje kwijt. Ik ben ergens anders gaan wonen voor rust. Ik heb ook m'n school geregeld. Iets wat ik normaal gesproken ook nooit deed. Ik ga met aardige mensen om en daar word ik zelf ook positiever van. Ik ben gewoon aardiger geworden ofzo."

'De kleine Walid'
Kahn reed drie seizoenen op de TT in de Red Bull Rookies Cup. Als hij daaraan denkt krijgt hij nog steeds de kriebels. "Ik heb daar alleen maar mooie momenten gehad. Ook emotionele momenten, want ik lag ook wel eens op kop en toen ging ik vallen. Maar toen was ik nog een kleine Walid", besluit Kahn lachend.

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.
Door: Karin Mulder

Contact
opnemen