• De Nederlandse talenten van de Northern Talent Cup (Rechten: RTV Drenthe/RenĂ© Posthuma)

TT - Ook de talenten van de toekomst komen dit weekend aan bod. Maar liefst vier Nederlandse coureurs komen in actie in de Northern Talent Cup.

Rio Olofsen, Damian Boessenkool, Loris Veneman en Kas Beekmans komen dit weekend voor Nederland in actie. Ondanks dat de KNMV maar drie startplaatsen heeft. Barry Veneman, hoofd talentontwikkeling, legt uit: "We hebben rijders geselecteerd uit de juniorcompetitie, mijn zoon is daar een van die coureurs. Maar om geen scheve gezichten te krijgen, heb ik voor Loris een privéstart aangevraagd en daarmee rijd ik nu met hem de Northern Talent Cup."

Aan elkaar gewaagd

In de Northern Talent Cup wordt er gereden op een KTM 250-machine, gebaseerd op een motorcrossmotor. De machine heeft een pk of tien minden dan een Moto3-machine. "Maar iedereen is aan elkaar gewaagd, omdat iedereen op dezelfde motor rijdt en het dus op de coureur aankomt", vertelt Veneman.

De vier Nederlandse coureurs beginnen ambitieus aan het weekend. Alle vier gaan voor een toptienklassering. En ook racen op het TT Circuit geeft een speciaal gevoel. "Heel gaaf dat er weer publiek bij is, daar verheug ik me op", laat Kas Beekmans weten.

Door: René Posthuma

Contact
opnemen