• Het publiek moet tijdens de TT rekening houden met allemaal coronaregels (Rechten: RTV Drenthe / RenĂ© Posthuma)

TT - De 90e TT ging vanochtend eindelijk, na een jaar vertraging, van start. Met publiek, maar ook met strenge coronaregels.

Iedereen die vandaag op het circuit komt, moet rekening houden met extra regels. Jeroen Steenhuis, manager Sport en Safety van het TT Circuit legt uit: "Ondanks dat dit weekend de coronaregels in Nederland worden versoepeld, gelden op het circuit nog strenge regels. Iedereen moet bijvoorbeeld getest zijn en op de paddock geldt een mondkapjesplicht."

Pijn

Maar het grootste pijnpunt blijft dat er per dag maar 11.500 mensen de TT mogen bezoeken, vindt ook circuitwoordvoerder Peter Schorer. "Ik ben blij voor de mensen die dit weekend hier aanwezig zijn, maar het doet pijn voor die 90.000 mensen die er niet bij kunnen zijn. En dat is niet financieel, maar vooral de pijn er niet te mogen zijn."

Zondag is uitverkocht, maar voor morgen zijn er nog kaarten te krijgen. "Bo Bendsneyder doet het goed, dus wij zeggen: help Bo naar poleposition. De mensen die zaterdag komen zien een geweldig programma. We hopen dat ze komen en online de kaarten kopen", laat Schorer weten.

Testen

Het publiek moet wel getest zijn, tenzij ze kunnen aantonen dat ze twee keer gevaccineerd zijn. "Dat is wel een versoepeling, want tot aan Barcelona moest je je laten testen, ook als je al gevaccineerd was", vertelt Steenhuis.

Het publiek ondervond vanochtend wel problemen om op het circuit te komen. Er waren technische problemen bij de automatisering van Testen voor Toegang, zodat toeschouwers niet konden aantonen dat ze een negatieve testuitslag hadden. Ook publiek dat zich nog wil laten testen voor komend weekend, ondervindt hinder.

Door: René Posthuma

Contact
opnemen