START TT ASSEN
00 DAGEN
00 UREN
00 MIN
00 SEC
  • De nieuwe tribune is geopend (foto: Karin Mulder / RTV Drenthe)

MOTORSPORT - De nieuwe Winterdijktribune op het TT Circuit is vanochtend geopend.

Op de 300 meter lange tribune is ruimte voor 9.100 mensen. In totaal is er nu voor 1,2 kilometer aan aaneengesloten tribunes. Die tribunes samen bieden zo'n 33.000 mensen plek. Volgens TT-voorzitter Arjan Bos is het zit- en zichtcomfort van de toeschouwers op deze plek "nadrukkelijk verbeterd." 

Pinnen
Er kan vanaf nu ook elektrisch betaald worden bij de horecapunten en toegangskaarten kunnen worden gescand. "Dit jaar hebben we het glasvezelnet aangelegd en beschikken we over 27 kilometer glasvezel verspreid over het hele terrein", aldus Bos. 

'Taludbeleving'
De Winterdijktribune heeft ongeveer 4,5 miljoen euro gekost. De gemeente Assen nam 2 miljoen euro voor haar rekening. De grond van de Winterdijktribune is gebruikt voor het verhogen en verbreden van de taluds. "Hierdoor krijgen toeschouwers een geweldig uitzicht en meer zitruimte. Ik noem het taludbeleving", zegt TT-directeur Peter Oosterbaan. 

105.000 toeschouwers
Van 29 juni tot en met 1 juli worden de TT-races weer verreden op het circuit. Volgens de organisatie zijn zo goed als alle tribunekaarten inmiddels uitverkocht. "Ik hoop en ga er eigenlijk ook vanuit, dat we rond het aantal toeschouwers van afgelopen jaar uitkomen (105.000, red.) of zelfs iets daar boven", vertelt Oosterbaan. TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen