• Het Streuer-hoekje in het museum in Schoonoord (foto: Robbert Oosting / RTV Drenthe)

SCHOONOORD - In het Brommer- en Motormuseum van Louwrens Wigchers in Schoonoord is een speciaal hoekje gereserveerd voor Egbert Streuer.

Dat de zijspancoureur zijn eigen plekje heeft in het museum is niet zo gek. De familie Wigchers en Streuer kennen elkaar al jarenlang. "Wij hadden een chauffeur in dienst", vertelt Louwrens Wigchers. "En Egbert was een neef van die jongen. Als hij dan een dag vrij was, ging hij weleens met die chauffeur mee. Nou, zo leerden wij Egbert kennen."

De vader van Wigchers trok in de loop der jaren steeds meer op met Streuer. "Pa was een beetje een techneut, Egbert was een enorme techneut. Zo kwamen ze bij elkaar. Pa en ma gingen ook weleens met Egbert mee naar een race in Finland. Had hij onze kamers al besproken", aldus Wigchers.

'Egbert wil graag op de Kreidler rijden'
De motorverzamelaar uit Schoonoord ziet Streuer nog altijd. "We hebben hier een Kreidler 50cc staan, die ook van de TT is", zegt hij. "Egbert zegt dat we dat ding een keer van de bok moeten halen en er eens een eindje mee moeten rijden. Maar ik zeg altijd dat we dat niet doen, want als-ie kapot gaat, hebben we niks meer."

Maar Streuer geeft volgens Wigchers niet op. "Dan zegt hij: 'Ja, maar hij loopt wel hard, Louwrens'. Dan zeg ik dat ik dat wel weet, maar dat we dat toch maar niet doen."

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Door: Roy van Gool;Robbert Oosting

Contact
opnemen