• Bo Bendsneyder (foto: RTV Drenthe)

MOTORSPORT - Een val in de laatste meters, diskwalificatie, geen punten. De TT van Bo Bendsneyder werd niet het succesverhaal waarop gehoopt was. Zelf kan de Rotterdammer het kort na de race al relativeren.

"We hebben een goede wedstrijd gereden", zegt het 18-jarige talent. "De top-5 had erin gezeten."Bendsneyder deed mee om de zege tot zeven ronden voor het einde toen hij naast de baan kwam. Hij sloot achterin de kopgroep aan op plek elf, maar knokt zich in de laatste ronde naar voren. Hij ging de Geert Timmer-bocht als zesde in, maar botste bij het uitkomen tegen een andere coureur en ging onderuit. Hij gleed over de finish op plek tien, maar omdat hij niet in contact was met zijn motor werd hij gediskwalificeerd.

Een deceptie zou je zeggen, maar toch is Bendsneyder niet ontevreden. "Het was mooi geweest als we een podiumplek hadden gehaald. Toch was dit een van m'n beste weekenden tot nu toe. Helaas was het einde niet zo mooi, maar overall was het een goed weekend."

Van de Lagemaat
Wildcardrijder Ryan van de Lagemaat ging al vroeg in de race onderuit. "Ik stuurde in en de voorkant gleed weg. Ik kon er vrij weinig aan doen. Dat ik de race niet uitgereden heb is zeer teleurstellend, maar we hebben veel geleerd dit weekend. Ik sta hier met een voldaan gevoel."

Op de hoogte blijven van de TT? Al het nieuws over de TT in Assen vind je op onze speciale TT-pagina en in de app.

Contact
opnemen