• Bezemer met de verschillende stadia van de trofee (Rechten: RTV Drenthe / Marcel Drent)

Net als voorgaande jaren mag Wessel Bezemer ook dit jaar weer de trofeeën maken voor de coureurs die morgen tijdens de TT op het podium eindigen. Het is voor de beeldend kunstenaar uit Dwingeloo de derde keer dat hij de TT-klus krijgt. "En daar ben ik uiteraard supertrots op", zegt hij.

Bezemer combineerde de twee belangrijkste elementen van de TT: de motor en het circuit. De kunstenaar maakte een bronzen beeld van een motor, die 'steigert' op de voet. De voet is gemaakt van een oude asfaltlaag van het circuit. "Dus straks krijgt de coureur dit beeldje op het circuit waar hij zelf heeft gereden", laat hij zien in zijn atelier in het dorp.

De Dwingelder is blij met het resultaat. "Bij Dorna in Spanje (de rechtenhouder, red.) vonden ze dit beeldje het mooiste van alle TT-trofeeën die ik heb gemaakt", vertelt een trotse Bezemer. "Ik vind 'm zelf ook erg mooi geworden."

Benieuwd hoe Wessel Bezemer de trofeeën maakt? In onderstaande video legt hij dat uit.

Alles over de TT vind je op TT Drenthe

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen