WK Superbikes op TT Circuit opnieuw uitgesteld

  • Het WK Superbikes opnieuw uitgesteld (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)

MOTORSPORT - Het raceweekend in Assen in de strijd om de wereldtitel bij de Superbikes wordt dit jaar vanwege de coronabeperkingen in juli verreden. Het evenement stond aanvankelijk van 23 tot en met 25 april op de kalender van het TT Circuit en zou het openingsweekend van de strijd om de wereldtitel worden.

Vorig jaar werd de Drentse WK-ronde in verband met corona in zijn geheel geschrapt. Het lijkt er nu op dat het openingsweekend van het seizoen begin mei in het Portugese Estoril verreden zal worden. De verwachting is bovendien dat er op korte termijn nog meer aanpassingen aan de racekalender zullen volgen.

Truckstar Festival

Door de aanpassingen staat het WK Superbikes op het TT Circuit nu van 23 tot en met 25 juli gepland. "We volgen hiermee het geldende beleid en de mededeling van de Veiligheidsregio dat er tot 1 juni geen evenementen mogelijk zijn. Dat is de reden dat er gezocht is naar een datum na 1 juni", motiveert TT-perschef Peter Schorer het besluit.

In dat weekend vindt normaal gesproken het Truckstar Festival plaats, maar dat festival gaat volgens Schorer niet door omdat dat evenement op die data niet georganiseerd kan worden op de manier zoals de organisatie dat graag zou willen. "De organisatie is er nog niet over uit of het Truckstar Festival verplaatst wordt of het definitief niet doorgaat. De mogelijkheid wordt onderzocht om later dit jaar een soort light-variant te houden."

Publiek

De organisatie houdt er rekening mee dat publiek welkom is tijdens het WK Superbikes van 23 tot 25 juli. Schorer: "Organisatorisch moet je daar van uitgaan. Want als je dat niet doet, ben je te laat. Je kunt beter afschalen, dan allerlei dingen op het laatste moment bij te moeten halen. Of er daadwerkelijk publiek kan komen zal afhangen van de landelijke richtlijnen op dat moment."

Door: Karin Mulder

Contact
opnemen