TT-vrijwilliger ontwerpt zélf TT-corona-tegel

  • Reint Hofkamp uit Assen ontwierp zelf deze TT-tegel (Rechten: RTV Drenthe/Karin Mulder)

TT - De TT-tegel is inmiddels een traditie van zeventig jaar. Buiten een mooie herinnering is het een blijk van waardering van het circuit aan dienstdoende vrijwilligers en relaties. Maar omdat de TT dit jaar niet doorgaat is er ook geen tegel. En daar heeft Reint Hofkamp (72) uit Assen wat op gevonden.

"Toen dacht ik: hé verhip. Ik kan het ook in eigen beheer doen. En heel veel mensen hebben er belangstelling voor. Eigenlijk is het gewoon spontaan ontstaan", zegt Hofkamp.

De Assenaar is zelf al sinds 1975 vrijwilliger op het TT Circuit. De laatste jaren werkt hij als video-operator en wedstrijdanalist op race-control. Het zenuwcentrum waar alle racebeelden binnenkomen en worden geanalyseerd.

Verzameling vanaf 1949 compleet

Al die jaren ontving Hofkamp dus ook een TT-tegel. De bonte verzameling hangt thuis in het trapgat. De tegels van vóór zijn periode als vrijwilliger heeft hij later ook bemachtigd.

"Ik ben wel trots op het feit dat ik m'n verzameling vanaf 1949 helemaal compleet heb", zegt Hofkamp.

Fröbelen en fotoshoppen

Nu de TT dit jaar niet doorgaat, dreigde even de klad in z'n imposante verzameling te komen. De TT-vrijwilliger kroop daarom zelf achter z'n computer.

"Toen ben ik gaan fröbelen en fotoshoppen. Eerst heb ik een foto van Rossi gekocht van een kunstenares in het land. Die heb ik ook betaald. En al met al ben ik wel tevreden over het resultaat. Het is gewoon een aardigheidje", verklaart Hofkamp met een glimlach.

Coronastempel

Wat de tegel uniek maakt is de coronastempel. 'Canceled due to Covid-19' staat erop. Als het aan Hofkamp ligt, wordt de oplage niet al te groot. "Want zo blijft het ook echt een collectors-item", zegt hij.

En, ja, hij mist de TT nu al. "Assen is in de laatste week van juni altijd een andere stad. Dat ga ik missen. Ik leef er nu niet naartoe", besluit Hofkamp.

Door: Karin Mulder

Contact
opnemen