START TT ASSEN
00 DAGEN
00 UREN
00 MIN
00 SEC

TT-campings komen onbeschadigd door storm heen

  • De TT campings hebben niet geleden onder de storm die over Drenthe trok (archieffoto RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)

De stormen die de afgelopen dagen over Nederland trokken, hebben geen schade veroorzaakt op de TT-campings rondom Assen. “Maar ik hoop dat we wat stabieler weer hebben eind deze maand. Want dit kunnen we niet gebruiken tijdens de TT.”

“Onze gasten zitten op een open veld. Als er dan valwinden zijn, dan is dat echt een probleem. Daar kun je weinig tegen doen”, zegt Mark van Vugt van camping De Vledder.

Parkeren op snelweg
In de tientallen jaren dat de camping bestaat, heeft de uitbater maar één keer echt noodweer meegemaakt. “Dat was aan het begin van de jaren negentig. Toen was het zo nat, dat de gasten hun voertuigen op de snelweg moesten parkeren. Anders zouden ze niet meer weg kunnen komen.”

Hoewel de grond nu droog is, is dat volgens Van Vugt niet direct een voordeel. “Als er dan een bui valt, dan verdwijnt het water ook iets moeilijker in de grond. Maar laten we hopen dat het net als afgelopen jaar lekker weer wordt.”

Storm doorstaan
Even verderop, op camping Jan en Bertha, staan al de eerste caravans. Zij lijken de storm goed te hebben doorstaan. “Ze staan er allemaal nog”, zegt Jan Karssens. “Verder hebben we gelukkig ook geen schade opgelopen.”

Ook op camping Graswijk zijn ze zonder kleerscheuren door de storm gekomen. “We hebben er weinig van gemerkt”, zegt Fenny Postma. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de TT gestaag verder. “Elke dag doen we een beetje. Maar het gaat goed. We zijn ook al bijna volgeboekt.”

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen