TT Circuit in Assen opent seizoen WK Superbike

  • Het WK doet volgend jaar ook Assen weer aan (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)

MOTORSPORT - Het TT Circuit in Assen opent volgend jaar het nieuwe seizoen in het wereldkampioenschap Superbike. De races staan op de voorlopige kalender die de organisatie uitbracht op 24 en 25 april.

Het kampioenschap telt vooralsnog dertien weekeinden, met voornamelijk races in Europa. In het najaar zijn races gepland in Argentinië, Indonesië en Australië. Plaats en datum van de slotrace zijn nog niet bekend.

Slag om de arm

De organisatie spreekt met klem van een voorlopige kalender, omdat de ontwikkeling en gevolgen van de coronapandemie nog niet zijn te overzien. Op 31 maart en 1 april zijn testraces op het circuit van Barcelona gepland.

Michael van der Mark is de enige Nederlander in de klasse van de zware motoren. De Rotterdammer eindigde afgelopen seizoen, in zijn laatste jaar in het fabrieksteam van Yamaha, als vijfde. Komend seizoen komt hij uit op een BMW.

WK Superbike sloeg Assen dit jaar over

Dit jaar deed het WK Superbike Assen niet aan. Vanwege het coronavirus ging er een streep door de race op het TT Circuit. Het was voor het eerst sinds 1992 dat het WK niet verreden werd in Assen.

Contact
opnemen