TT Assen gepland op 27 juni 2021

  • De TT is gepland op 27 juni 2021 (Rechten: Vincent Jannink/ANP)

De TT in Assen zal worden verreden op 27 juni 2021. Dat heeft de Internationale Motorsportfederatie (FIM) en rechtenhouder Dorna Sports bekendgemaakt. Zij hebben de MotoGP-kalender voor 2021 gepresenteerd.

De negentigste editie van de Grote Prijs van Nederland, de TT in Assen, ging dit jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door. Daardoor liep het circuit zo'n 3,5 miljoen euro aan inkomsten mis.

Sinds 1925 stond de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren, altijd op de kalender. Ter ere van de 95e verjaardag reden Wil Hartog en Jan de Vries nog wel een rondje voor lege tribunes.

De organisatie benadrukt daarbij wel dat de kalender volledig onder voorbehoud is van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De kalender telt momenteel 19 races. Of er ook toeschouwers bij de TT aanwezig mogen zijn, is nog niet duidelijk. Daarover beslissen de lokale autoriteiten, laat de organisatie weten.

Het MotoGP-seizoen wordt op 28 maart in Qatar afgetrapt en op 14 november in Valencia afgesloten. Er staan drie races op de reservelijst: Portugal, Rusland en Indonesië.

Contact
opnemen