Rossi vol twijfels over toekomst carrière: laatste TT al gereden?

  • Valentino Rossi in 2019 op het TT Circuit (Rechten: ANP/Vincent Jannink)

MOTORSPORT - Motorracer Valentino Rossi zit vol twijfels over het voortzetten van zijn carrière. De negenvoudig wereldkampioen, inmiddels 41 jaar, wil het liefst toch tot eind 2021 doorgaan, maar hij weet niet of hij nog meekan met de besten in de koningsklasse MotoGP.

Door de uitbraak van het coronavirus heeft hij nog geen meter op de Yamaha kunnen rijden. Met de TT zijn alle races tot eind juni geschrapt. Daarmee rijst de vraag of de tienvoudig winnaar in Assen misschien vorig jaar al zijn laatste TT in Assen heeft verreden.

'Beslissen is lastig'

"Het was voor mij erg belangrijk om tijdens de eerste races van dit jaar uit te zoeken waar ik zou staan ten opzichte van de concurrentie, vooral omdat ik de tweede helft van het vorige seizoen vaak te langzaam was. Nu heb ik nog geen race gereden en moet ik eigenlijk al beslissen wat ik ga doen. Dat is lastig", zei de Italiaan afgelopen weekend in een vraaggesprek op YouTube.

Rossi hoopt dat er in de tweede helft van het jaar nog wel kan worden gereden, maar vreest het ergste. "Misschien wordt er in 2020 helemaal niet meer gereden. In dat geval is dit niet het moment al te stoppen en is het beter nog een jaar door te gaan. Ideaal is het niet, maar ik heb nog genoeg motivatie", aldus de winnaar van 115 grands prix.

Knalgele tribune

Rossi is in Assen nog altijd enorm populair. Al jaren is er een speciale knalgeel gekleurde Rossi-tribune op de Stekkenwal. De laatste keer dat de Italiaan won in Assen, was in 2017. Vorig jaar ging hij al vroeg in de race onderuit en ging zijn teamgenoot Maverick Viñales er met de winst vandoor.

Vaststaat dat Rossi aan het einde van dit jaar zijn plek in het fabrieksteam van Yamaha afstaat aan het Franse talent Fabio Quartararo. Als hij dus kiest voor nog een jaar, dan moet hij plaatsnemen op de motor van het privéteam SIC Racing. 'The Doctor' reed in zijn lange carrière al meer dan vierhonderd grands prix. Hij won zijn eerste in 1996, zijn honderdste zege vierde hij in in 2009 tijdens de TT van Assen.

Contact
opnemen