Rossi is 99 procent zeker: volgende TT is hij er bij

  • 'The Doctor' in actie (Rechten: Fazry Ismail / EPA)

MOTORSPORT - De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi is al 41 jaar, maar hij weet vrijwel zeker hij ook volgend seizoen nog 'gewoon' in de MotoGP rijdt. De negenvoudig wereldkampioen vertrekt na dit seizoen bij het fabrieksteam van Yamaha.

Hij voert gesprekken met Petronas Yamaha, het team van de Nederlandse manager Wilco Zeelenberg, over een dienstverband in 2021.

"Het is niet waar dat ik daar al heb getekend", zei Rossi naar aanleiding van geruchten. "We praten met elkaar. Ik kan wel zeggen dat ik voor 99 procent zeker volgend seizoen weer van de partij ben."

De mateloos populaire Rossi begint komend weekeinde in Jerez aan zijn laatste seizoen bij het fabrieksteam van Yamaha. De Italiaan wordt na dit jaar opgevolgd door de 21-jarige Fransman Fabio Quartararo, die nu nog voor het team van Zeelenberg rijdt.

Rossi veroverde vier van zijn negen wereldtitels op een Yamaha: in 2004, 2004, 2008 en 2009. Na twee tegenvallende jaren bij Ducati keerde 'The Doctor' in 2013 terug bij het team van de Japanse motorfabrikant. Hij eindigde nog drie keer als tweede in het WK van de MotoGP, maar zijn tiende wereldtitel pakken lukte steeds niet. Vorig seizoen werd Rossi zevende in het WK. De 89e en voorlopig laatste overwinning van de veteraan in de MotoGP was in 2017, in de TT van Assen.

Eerdere twijfels van de baan

Eerder uitte de coureur zijn twijfels of hij nog mee kon met de besten in de koningsklasse MotoGP in 2021. "Het was voor mij erg belangrijk om tijdens de eerste races van dit jaar uit te zoeken waar ik zou staan ten opzichte van de concurrentie, vooral omdat ik de tweede helft van het vorige seizoen vaak te langzaam was. Nu heb ik nog geen race gereden en moet ik eigenlijk al beslissen wat ik ga doen. Dat is lastig", zei de Italiaan in april in een vraaggesprek op YouTube.

Deze twijfels lijken nu van de baan te zijn.

Knalgele tribune

Rossi is in Assen nog altijd enorm populair. Al jaren is er een speciale knalgeel gekleurde Rossi-tribune op de Stekkenwal. De laatste keer dat de Italiaan won in Assen, was in 2017. 'The Doctor' reed in zijn lange carrière al meer dan vierhonderd grands prix. Hij won zijn eerste in 1996, zijn honderdste zege vierde hij in in 2009 tijdens de TT van Assen.

Lees ook:

Contact
opnemen