START TT ASSEN
00 DAGEN
00 UREN
00 MIN
00 SEC

Politie schrijft tientallen bekeuringen uit tijdens TT-weekend

  • De politie heeft weer veel bekeuringen uitgeschreven (Rechten: archief RTV Drenthe)

De politie heeft tijdens het TT-weekend tientallen automobilisten en motorrijders op de bon geslingerd omdat ze te hard reden. Veertien van hen reden dusdanig hard, dat hun rijbewijzen werden ingevorderd. Zo reed iemand 159 kilometer per uur, waar 100 kilometer per uur was toegestaan.

Daarnaast heeft de politie bij verkeerscontroles bij een paar duizend mensen een blaastest afgenomen. Vijf mensen bleken te veel te hebben gedronken. De resultaten van de alcoholcontroles van gisteren en vanochtend zijn nog niet bekend. De politie laat weten dat die op een later moment komen.

Lachgas en lekke banden
Gisteren werd een 24-jarige man uit Assen opgepakt omdat hij tijdens het rijden lachgas gebruikte. Hij veroorzaakte bijna een aanrijding. In de auto vond de politie vijf flessen lachgas. Behalve dat zijn rijbewijs werd ingevorderd, werden ook de flessen lachgas in beslag genomen. Zaterdag heeft de politie nog korte tijd een man achtervolgd die met twee lekke banden rondreed. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Verder schreef de politie veel bekeuringen uit voor onder meer het niet-handsfree gebruiken van een mobiele telefoon, het negeren van inhaalverboden en het niet dragen van een helm.

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen