START TT ASSEN
00 DAGEN
00 UREN
00 MIN
00 SEC

Nederland met Herlings naar Motorcross der Naties in Assen

  • Jeffrey Herlings in actie tijdens de MXGP in Assen vorig jaar (Rechten: Kim Stellingwerf)

MOTORSPORT - Nederland treedt tijdens de Motocross der Naties aan in de sterkste opstelling. Dat betekent dat Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk geselecteerd zijn.

Herlings staat al enige tijd langs de kant wegens een enkelbreuk. De landenwedstrijd vind op 28 en 29 september plaats op het TT Circuit in Assen. Overigens moet er nog één van de vier geselecteerden afvallen voor de wedstrijd.

Herlings is erbij
Voormalig-wereldkampioen Herlings was dit seizoen lange tijd afwezig en ook zijn optreden in Assen was onzeker. Hij kampte met een verbrijzelde voet en een gebroken enkel. "Met de enkel gaat het wel weer. De verbrijzelde voet doet nog wel pijn, maar het is mijn doel om naar Assen te komen', liet Herlings weten. 

Herlings, de kampioen van vorig jaar, werd afgelopen weekend onttroond in de MXGP. Bij afwezigheid van de Nederlander werd de Sloveen Tim Gajser wereldkampioen. 

WK motocross voor landenteams 
De Motorcross der Naties wordt gezien als het wereldkampioenschap motorcross voor landenteams. De afgelopen vijf edities werden gewonnen door Frankrijk.

Vorig jaar eindigde Nederland als tweede, met Herlings, Coldenhoff en Vlaanderen.

Door: Niels Dijkhuizen

Contact
opnemen