Geen TT voor nieuwe TT-campinghouders

  • Met een eigen TT-camping zit een bezoekje aan de TT er niet meer in (foto: RTV Drenthe/Robbert Oosting)

De spanning stijgt bij de nieuwe TT-camping Paasloo. Dit jaar gaat de kampeerplaats van Ron de Weerd en Almar Gritter aan de Eekhoutswijk in Smilde voor het eerst open. Het goede nieuws voor de vrienden is dat de eerste boekingen al binnenstromen. Het slechte nieuws? De TT gaat aan de neus van de fervente TT-gangers voorbij, nu ze samen met Albert Geerts 'campingbaas' zijn geworden.

"Tot nu toe hebben zo'n vijftig motorfans een plekje op de camping geboekt", vertelt De Weerd. "Maar er is wel ruimte voor driehonderd man."

Service
Met de reserveringen biedt de camping naar eigen zeggen een extra service. Gritter: "Vooral mensen van veraf maken er gebruik van. We hebben inmiddels al reserveringen uit Duitsland en Frankrijk, maar ook van Nederlanders die ver van het circuit wonen. En de rest zal wel op de pof komen."

Het is voor de initiatiefnemers een sprong in het diepe. Wat anderhalf jaar geleden uit een geintje ontstond, wordt over een week of twee waarheid. De Weerd: "Voor we het wisten, hadden we een vergunning en een website. Toen konden we niet meer terug. Maar het is een hele organisatie en financieel is het ook wel spannend."

Geen TT dit jaar
De twee mannen zijn zelf fanatieke TT-gangers. Inmiddels is het besef gekomen dat dat dit jaar een beetje anders wordt. "We zullen er wel niet naartoe kunnen", lacht Gritter. "Voorheen zaten we daar biertjes te nuttigen, dit jaar moeten we zorgen voor onze gasten. Maar in onze feesttent zal zeker de televisie aanstaan, zodat we de trainingen en wedstrijden kunnen kijken. Bovendien zitten we zo dicht op het circuit, dat we er live geluid bij hebben."

Lees ook: Laatste voorbereidingen voor de TT: 'Het is meer feestvieren dan dat je echt wat doet'

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen