Chef-monteur Hans Spaan onder vuur bij RW Racing

  • Hans Spaan aan de de zijde van Bo Bendsneyder tijdens de TT Assen (Rechten: RW Racing GP)

MOTORSPORT - Het Drentse RW Racing Team van Roelof Waninge uit Dwingeloo moet het dit weekend tijdens de Grand Prix van San Marino zonder Hans Spaan doen. De chef-monteur en voormalig GP-coureur is het niet eens met bepaalde wijzigingen binnen het team en is niet naar Italiƫ afgereisd.

Stress in Silverstone 
Sinds de laaste race in het Britse Silverstone rommelt het binnen het Grand Prix team van Roelof Waninge. De Zuid-Afrikaan Steven Odendaal werd na tegenvallende resultaten de deur gewezen. Hij wordt vervangen door de Italiaan Simone Corsi. Ook de positie van de Nederlander Bo Bendsneyder stond ter discussie. Maar uiteindelijk werd, na een aantal goede gesprekken, besloten om toch volgend jaar met de Rotterdammer door te gaan. 

Voorafgaand aan de races op het circuit van Misano lijkt ook Hans Spaan geslachtofferd te worden.  "We hebben besloten om op dit moment een aantal interne wijzigingen door te voeren die niet bij iedereen goed zijn gevallen," geeft teammanager Jarno Janssen aan tegenover Racesport.nl  "Hans Spaan kan zich daar voorlopig nog niet in vinden en daar gaan we de komende week met hem verder over praten. Dit weekend is hij er niet bij.”

Kwalificatie
In de kwalificatie voor de Grand Prix van San Marino vielen de resultaten opnieuw tegen. Nieuwkomer Corsi kwalificeerde zich slechts als 22e en Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de 23e tijd.

Contact
opnemen