START TT ASSEN
00 DAGEN
00 UREN
00 MIN
00 SEC

Bo Bendsneyder start seizoen sterk in Qatar: 5e startplaats

  • Bo Bendsneyder op weg naar zijn beste kwalificatie in de Moto2 klasse (Rechten: RW Racing GP)

MOTORSPORT - Bo Bendsneyder heeft in de kwalificatie voor de openingsrace van het Grand Prix seizoen in Qatar de vijfde startplaats veroverd. De Rotterdammer die in de Moto2 klasse rijdt voor het Drentse RW Racing GP Team van eigenaar Roelof Waninge uit Dwingeloo pakte daarmee zijn beste startpositie in zijn carrière in deze klasse. De pole ging naar de Amerikaan Joe Roberts.

Bendsneyder had zich na de vrije trainingen met een 10e tijd direct geplaatst voor de tweede kwalificatiesessie waarin de pole-position wordt vergeven. Hij zette op het Losail International Circuit een tijd neer van 1.58.410, op dat moment goed voor de tweede plaats. In de slotfase kon de 21-jarige coureur niet voorkomen dat hij iets afzakte naar de vijfde plaats. Voor zowel het team als de coureur was dit de beste uitgangspositie voor de race tot nu toe. Zijn teamgenoot Jesko Raffin deed het een stuk minder goed. Hij kwam uiteindelijk tot de 22e startplaats.

"Ik ben superblij met deze vijfde plaats. Vooral ook omdat het geen uitschieter was. We zitten er het hele weekend al goed bij," liet Bendsneyder na afloop weten.

Morgen staat de race voor de Moto2 klasse op het programma. De start is om 16:00 uur Nederlandse tijd. Het hoofdnummer, de MotoGP, ontbreekt in Qatar door de problematiek met het coronavirus. Door het reisverbod konden veel teammedewerkers en coureurs niet afreizen naar de golfstaat. De coureurs van de Moto3 en Moto2 klasse waren al langer in Qatar om te testen.

Contact
opnemen