START TT ASSEN
00 DAGEN
00 UREN
00 MIN
00 SEC

Van de Lagemaat sneller dan gisteren, maar nog wel de langzaamste

  • Ryan van de Lagemaat (foto: ANP/Vincent Jannink)

MOTORSPORT - Ryan van de Lagemaat heeft zich op de tweede dag van de TT in Assen, in de derde vrije training in de Moto3, flink verbeterd ten opzichte van gisteren.

Met 1.46,25 was hij een seconde sneller dan tijdens de eerste training en zat hij een halve seconde dichter bij de snelste man. Wel is zijn tijd nog steeds de langzaamste van het hele veld. Positief punt was ook dat de wildcardcoureur uit Culemborg zestien ronden kon rijden, waar zijn tweede training gisteren vanwege motorproblemen nog volledig in het water viel.

Bezecchi de snelste
De snelste man in de Moto3-training was de leider in de tussenstand om de wereldtitel Marco Bezzecchi. Hij reed 1.42,30. Daarmee was hij 0,3 seconde sneller dan Aron Canet. De derde tijd was voor de Japanner Tatsuki Suzuki (1.42,80).

Onderuit
De nummer twee in de WK-stand, de Italiaan Fabio Di Giannantonio, bezorgde zijn monteurs nog wat extra werk door in zijn vijfde ronde onderuit te glijden bij het insturen van De Bult. Hij mankeerde zelf niets, maar kwam niet meer de baan op.


Kwalificatie
Vanmiddag om 12.35 uur is de kwalificatie in de Moto3. Van de Lagemaat zal, als hij zich weet te kwalificeren, sowieso niet van de laatste plaats beginnen. De Maleisiër Adam Norrodin werd namelijk teruggezet naar de laatste startplek omdat hij gisteren te langzaam reed.

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen