Van de Lagemaat blij met eerste dag: ‘Veel beter dan vorig jaar’

  • Ryan van de Lagemaat (Rechten: ANP)

MOTORSPORT - Ryan van de Lagemaat, die net als vorig jaar een wildcard kreeg om mee te doen aan de TT, kijkt tevreden terug op zijn eerste dag.

De Moto3-coureur reed in de vrije training een snelste ronde van 1.45,44, waarmee hij 3,6 seconden langzamer was dan de snelste rijder Jakub Kornfeil. "We zitten er heel goed bij, eigenlijk veel beter dan vorig jaar", zegt de Culemborger. "Ik wist nu gelijk mijn PR dik te verbeteren."

Wel ziet Van de Lagemaat ruimte voor verbetering. "Ik heb problemen met de voorkant, die doet niet wat ik wil. Hopen dat we de laatste probleempjes kunnen vinden en oplossen en deze lijn kunnen doortrekken naar morgen."

Morgen sneller
Hij verwacht morgen sneller te rijden dan vandaag. "De banden waarmee we rijden doen het beter als het warm is en morgenmiddag wordt het warm. Er zijn vier jongens met wie ik mee kan. Ik ga proberen hun slipstream te pakken, daar moet je het van hebben hier in Assen."

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.
Contact
opnemen