Valentino Rossi crasht in – waarschijnlijk – laatste TT

  • Valentino Rossi is onderuit gegaan in de MotoGP-race (Rechten: Marcel J. de Jong)

Valentino Rossi is - in wat waarschijnlijk zijn laatste TT ooit was - uitgevallen. De 42-jarige publiekslieveling lag in Assen zeventiende, toen hij in bocht zeven van de baan stuiterde.

En dat betekende na acht ronden einde wedstrijd voor de Italiaan. Rossi bleef ongedeerd bij zijn crash, maar van zijn motor is niet veel over.

Teleurstellend afscheid

De teleurstelling bij de Rossi-fans is groot na de crash van hun held. "We zagen hem hier heel hard onderuit gaan", vertelt een toeschouwer. "Hij belandde in het grind. Het is over en uit. We zullen bijna zeggen dat hij het erom gedaan heeft, omdat het vlak bij ons was", grapt hij nog cynisch.

Rossi is immens populair in Assen. Hij won in zijn carrière tien keer de TT. De Italiaan werd voorafgaand aan de 90e editie van de TT zelfs benoemd tot ereburger van de Drentse hoofdstad. Rossi hield op zijn beurt ook van de TT; hij sprak vaak zijn waardering uit voor het snelle circuit en genoot van de vele Nederlandse fans die elk jaar de tribunes bevolkten en de nummer 46 vereerden.

Alles over de TT vind je op TT Drenthe

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen