Iwema zestiende in MotoE-race: ‘TT Circuit vergroot mijn zwakheden’

  • Jasper Iwema (Rechten: RTV Drenthe)

Jasper Iwema is de MotoE-race tijdens de TT op de zestiende plaats geƫindigd. De Drentse coureur kwam 23 seconden later dan de winnaar over de finish.

Die winnaar is Eric Granado, een Braziliaanse oud-Moto2-coureur. Het was zijn tweede zege van het seizoen. Spanjaard Jordi Torres werd tweede. De derde plaats was voor de leider in de WK-stand Alessandre Zaccone.

Iwema niet tevreden

Hoewel de race volgens Iwema beter ging dan de training en de kwalificatie, is hij niet tevreden. "Ik ben al eens elfde en twaalfde geworden. De TT-baan vergroot mijn zwakheden. Aan de andere kant is het mijn tiende TT en dat heb ik toch maar mooi gedaan."

Eerste keer in Assen

Het was voor het eerst dat de raceklasse voor elektrische motoren, die sinds 2019 bestaat, Assen aandeed. Het was de vierde grand prix van het seizoen.

Zaccone heeft nu zeventig punten. Hij wordt op zeven punten gevolgd door Torres. Granado is nu derde. Iwema staat zeventiende met zeven punten.

Alles over de TT vind je op TT Drenthe

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Lees ook:

Contact
opnemen