Italiaan Foggia sterkste in Moto3-race op TT Circuit

  • Foggia aan kop van de race (Rechten: ANP / Vincent Jannink)

Dennis Foggia heeft de Moto3-race tijdens de TT van Assen gewonnen. Hij hield in de laatste ronden Sergio Garcia en Romano Fenati achter zich, die respectievelijk tweede en derde werden.

Fenati was vanaf de tweede startplek goed weg en nam de koppositie over van Jeremy Alcoba, die voor het eerst in z'n carrière vanaf pole position was gestart. Er ontstond een kopgroep van zeven rijders, waarbij Garcia en Foggia elkaar afwisselden aan kop.

Dubbele straf Fenati

Fenati kreeg twee long lap penalties, een straf die hij kreeg vanwege roekeloos gedrag gisteren tijdens de kwalificatie. De eerste keer kwam hij als negende weer de baan op, de tweede keer als dertiende, maar beide keren knokte hij zich knap weer terug.

De kopgroep groeide door toedoen van Pedro Acosta naar vijftien coureurs. De 17-jarige leider in de tussenstand om de wereldtitel kwam gisteren tijdens de training hard ten val en miste de kwalificatie door een blessure aan zijn bovenrug. Hij werd vanochtend fit genoeg verklaard om mee te racen en startte vanaf de achttiende plaats.

Valpartij in de kopgroep

In de race stoomde hij snel op. Hij vond aansluiting bij de kopgroep, die door een valpartij weer slonk naar negen. In de laatste ronden reden Foggia, Garcia en Fenati weg bij de rest, waarbij eerstgenoemde de beste bleek.

Het is voor de 19-jarige Italiaan zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij drie weken geleden op Mugello ook al won. "Ik ben erg blij", zei hij na afloop. "Mijn doel was om te winnen en dat is gelukt."

Acosta werd vierde en houdt de leiding in het WK-klassement. Hij heeft 48 punten voorsprong op Garcia, die iets is ingelopen.

Alles over de TT vind je op TT Drenthe

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen