Fotofinish in Moto3: Arbolino is Dalla Porta net de baas

  • nek-aan-nekrace tussen Arbolino en Dalla Porta (Rechten: ANP)

MOTORSPORT - Tony Arbolino heeft tijdens de 89ste Dutch TT de race in de Moto3 gewonnen. De Italiaan kwam net voor landgenoot Lorenzo Dalla Porta over de finishlijn.

Het publiek op het Asser circuit kreeg een voor Moto3-begrippen overzichtelijke race voorgeschoteld. Er waren in de beginfase weinig valpartijen en de hele groep bleef bij elkaar.

Vooraan was het stuivertje wisselen om de koppositie. Kaito Toba, Niccolo Antonelli, Romano Fenati (gestart vanaf plek dertien), Lorenzo Dalla Porta en Jakub Kornfeil kwamen allemaal even op kop te liggen. Toen Kornfeil de koppositie pakt wist hij een gaatje te slaan. Alleen Dalla Porta en Arbolini konden volgen.

Tijdstraf
Toen Kornfeil vanwege een tijdstraf naar plek drie zakte, ging het tussen Dalla Porta en Arbolini. Arbolini plaatste in de laatste ronde een mooie inhaalactie, ging zijn landgenoot voorbij en wist zijn voorsprong net te behouden op het laatste rechte stuk. Hij pakte zo zijn tweede zege van het seizoen.Aron Canet kwam niet verder dan de twaalfde plaats. De Spanjaard behoudt zijn leidende positie in het WK-klassement, maar ziet Dalla Porta tot zeven punten naderen.

Van de Lagemaat
De Nederlandse wildcardcoureur Ryan van de Lagemaat, gestart vanaf plek 28, eindigde de race op de 22ste plaats. Hij kon het tempo in de beginfase niet volgen en kwam meteen alleen achterop te liggen. Uiteindelijk wist hij nog wel één coureur achter zich te houden.

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.
Contact
opnemen