START TT ASSEN
00 DAGEN
00 UREN
00 MIN
00 SEC

Bagnaia start vooraan in Moto2-race, Bendsneyder vanaf plek 24

  • Bo Bendsneyder (foto: ANP/Vincent Jannink)
  • Francesco Bagnaia (foto: ANP/Vincent Jannink)

MOTORSPORT - Er staat dit weekend tot nu toe geen maat op Francesco Bagnaia. De Moto2-coureur domineerde alle trainingen tijdens de TT en ook in de kwalificatie was hij de snelste.

De Italiaanse leider in de tussenstand om de wereldtitel mag dankzij een ronde van 1.37,6 morgen vanaf pole position starten. Hij was in de kwalificatie 0,07 seconde sneller dan Marcel Schrotter en 0,08 seconde dan Luca Marini. Miguel Oliveira, de nummer twee in de WK-stand, viel tegen met de zeventiende kwalificatietijd. Ook de nummer vier in de stand, Lorenzo Baldassarri, start met plek dertien niet van voren.

Ambulance
Met nog 3.30 minuten op de klok werd de kwalificatie stilgelegd. De rode vlag werd gewapperd na een valpartij van Niki Tuuli, die na zijn val op de baan bleef liggen. De Fin werd met een ambulance naar het medisch centrum op het circuit gebracht. Hij was bij kennis, maar het is nog onduidelijk of hij morgen van start kan gaan. Ook de nummer drie in het WK-klassement Alex Marquez ging onderuit en dat was zijn tweede valpartij dit weekend. Het broertje van MotoGP-kampioen Marc zette wel de vierde kwalificatietijd neer.Bo Bendsneyder
De enige vaste Nederlandse Grand Prix-coureur Bo Bendsneyder start morgen vanaf plek 24. De 19-jarige Rotterdammer hoopt dit weekend eindelijk punten te pakken in zijn debuutjaar in de Moto2. Hij sprak gisteren de hoop uit zich bij eerste tien te kwalificeren, maar met een tijd van 1.38,7 kwam hij daarvoor bijna een seconde tekort.

RW racing GP
De rijders van het team van Roelof Waninge uit Dwingeloo slaagden er ook in de kwalificatie niet in om de achterhoede te verlaten. Steven Odendaal start morgen vanaf plek 26 en Joe Roberts vanaf plek 29.

De race in de Moto2 start morgen om 12.20 uur.TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen