Antonelli pakt pole position in Moto3

  • Niccolo Antonelli (Rechten: EPA)

MOTORSPORT - Niccolo Antonelli start tijdens de TT vanaf pole position in de Moto3. De Italiaanse nummer drie in de WK-stand reed op het Asser circuit een snelste ronde van 1.41,2.

Daarmee scherpte hij meteen het uit 2015 stammende baanrecord in de lichtste raceklasse aan.

Lange tijd leek Kaito Toba vanaf de eerste plek te mogen starten. De Japanner zette een scherpe tijd van 1.41,3 neer. Veel rijders beten zich daar op stuk, maar in zijn laatste vliegende ronde ging Antonelli er onderdoor.

Tony Arbolino maakt de eerst startrij compleet. De leider in de tussenstand om de wereldtitel Aron Canet start vanaf plek negen. Zijn raceweekend verloopt tot nu toe stroef, in geen van de trainingen wist hij zich vooraan te melden. Net voor hem op de grid staat zijn grootste concurrent in de strijd om de titel Lorenzo Dalla Porta. 

Ryan van de Lagemaat start vanaf de 29ste en voorlaatste plek. Een goede prestatie van de Nederlandse wildcardcoureur, die met 1.45,0 sneller was dan hij ooit was op het TT Circuit.TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Contact
opnemen