Loading the player...

vlnr: Roelof Waninge, Bo Bendsneyder, Jarno Janssen (foto: Racesport.nl)

Bo Bendsneyder tekent contract bij Roelof Waninge uit Dwingeloo

Geplaatst op: 07 september 2018 21:23 uur

MOTORSPORT - De enige vaste Grand Prix-coureur uit Nederland, Bo Bendsneyder, rijdt de komende twee seizoenen voor het Grand Prix-team van Roelof Waninge uit Dwingeloo. Het contract werd vandaag op het circuit van Misano in Italië getekend.

"Het is vanaf het begin onze doelstelling geweest om jonge Nederlandse talenten een kans te geven om zich te ontwikkelen op het hoogste niveau. Door omstandigheden lukte dat niet maar de komst van Bo geeft met toch een gevoel van trots. Iedereen heeft de afgelopen weken hard gewerkt om dit mogelijk te maken", laat Waninge vanuit Misaono weten. 

Financieel nog niet helemaal rond
Beide partijen spraken onlangs de intentie uit om samen te gaan werken op voorwaarde dat de financiën rond zouden komen. Hoewel dat nog niet helemaal gelukt is, heeft het NT RW Racing GP-team toch de knoop doorgehakt. En daarmee zijn het enige Nederlandse Grand Prix-team en de enige Nederlandse vaste Grand Prix-coureur samengebracht.

Net als dit seizoen komt het NTS RW Racing GP-team ook volgend seizoen weer uit in de Moto2 klasse. Bendsneyder debuteert dit seizoen in deze klasse.

'Belangrijk voor Nederlandse motorsport' 
Teammanager Jarno Janssen, die Bendsneyder al vaker bij zijn team heeft gevraagd, reageert opgelucht. "Ik ben echt blij dat nu echt alles rond is en dat we de komende twee jaren samenwerken met Bo. Het is in mijn ogen heel belangrijk voor de Nederlandse motorsport dat een talent als Bo  zich kan blijven ontwikkelen in misschien wel 's werelds meest competatieve klasse", besluit Janssen.

Door: Karin Mulder

Deel dit bericht

ADVERTENTIE