In het TT-pop-upmuseum stonden onder meer historische motoren (foto: RTV Drenthe / Fred van Os)

Twee motoren in het tijdelijke TT-museum (foto: RTV Drenthe / Fred van Os)

TT Museum mogelijk onder dak bij TT Instituut

Geplaatst op: 06 juli 2018 13:30 uur

ASSEN - Het TT Museum krijgt in Assen mogelijk een vaste plek in het TT Instituut bij het TT Circuit. Het bestuur van Stichting TT Museum is in elk geval 'serieus in gesprek met een partij'.

Wat die vaste plek is en welke partij dat is, laat het stichtingsbestuur zelf in het midden. Maar volgens bronnen wil het Drenthe College zijn TT Instituut, een mbo-opleiding in motor- en autotechniek, graag uitbreiden. Daardoor zou er ook ruimte kunnen komen voor een museum.

Succes Pop-Up TT Museum
In aanloop naar de 88ste TT kon bij RTV Drenthe twee weken lang een Pop-Up TT Museum bezocht worden. Dat bevatte historische motoren, motorpakken, filmmateriaal en oude foto's. Het tijdelijke museum werd door 2.700 mensen bezocht.

Volgens het bestuur van de Stichting TT Museum heeft initiatiefnemer Sjoerd Looijenga van RTV Drenthe daarmee de levensvatbaarheid van een TT Museum in de provinciehoofdstad bewezen.

Zoektocht
Al jaren wordt er in Assen gezocht naar een geschikte locatie voor een TT Museum. Verschillende verzamelaars hebben samen een indrukwekkende collectie bij elkaar gebracht met spullen die gelieerd zijn aan het motorspektakel. Maar een groot deel staat ergens gestald zonder dat publiek erbij kan.

Mister TT Timmer
Assenaar Jaap Timmer, ook bekend als Mister TT, was de laatste jaren de trekker van realisatie van een TT Museum in Assen. Er waren meerdere locaties in beeld, zowel in de stad als op het TT Circuit. Maar sinds het overlijden van Timmer in 2017 ligt het project stil, tot groot verdriet van de echte liefhebbers.

Inmiddels heeft oud-wethouder Ruud Wiersema van Stadspartij PLOP zich ook gemeld bij de stichting als bestuurslid. Hij wil zich er sterk voor maken, met behulp van zijn netwerk, dat het project 'nu eindelijk eens van de grond komt'. 


Door: Margriet Benak

Deel dit bericht

ADVERTENTIE